Вистава «Книга добрих справ»

5 лютого в Українському колежі відбулась вистава «Книга добрих справ». Учні молодшої школи були не лише глядачами, а й активними учасниками дійства: разом із Білосніжкою та Незнайком вони навчали Колючку правилам культурної поведінки, перемагали Бабу Ягу, а ще співали, танцювали і від душі веселилися.

Детальніше: Вистава «Книга добрих справ»

ХХІ конференція громадського самоврядування

02.02.13 відбулася ХХІ конференція  громадського самоврядування Українського колежу  ім. В.О.Сухомлинського, яка є найвищим органом колегіального управління школою.

Детальніше: ХХІ конференція громадського самоврядування

У теплому родинному колі пройшла зустріч випускників Українського колежу імені В.О. Сухомлинського

IMG 4350Традиційно запалила свічки Знань, Успіху, Професіоналізму Василина Миколаївна Хайруліна, директор колежу, та випускники. 

Детальніше: У теплому родинному колі пройшла зустріч випускників Українського колежу імені В.О. Сухомлинського

Маленькі колежани в бібліотеці ім. П. Тичини

Учні Українського колежу ім. В.О.Сухомлинського – завжди бажані гості в Центральній районній бібліотеці ім. П.Тичини.

 

Детальніше: Маленькі колежани в бібліотеці ім. П. Тичини

10 найяскравіших подій 2012 року

10 найяскравіших подій 2012 року

в Українському колежі

 ім. В.О.Сухомлинського

Детальніше: 10 найяскравіших подій 2012 року

Номінація «Сяйво колежу»

Претендентами на нагородження є  колежани, призери районних олімпіад  і конкурсів, у яких високі показники у навчанні за підсумками І семестру 2012-2013 н.р.

Детальніше: Номінація «Сяйво колежу»

Довга коса – дівоча краса

23 січня у нашій школі відбувся конкурс «Довга коса – дівоча краса». За останні роки цей захід набув особливої популярності серед колежанок і став доброю традицією. З давніх-давен в уявленні українців дівоча доля асоціювалася з косою. Не даремно ж народна приказка говорить: «Розтріпане волосся – розсипане щастя». Дякуємо дівчаткам, які вкотре подивували нас красою, охайністю, вишуканістю своїх зачісок.

Детальніше: Довга коса – дівоча краса

Розумники та розумниці

25 січня відбулись інтелектуальні змагання серед третьокласників «Розумники і розумниці». У цікавій невимушеній формі  команда дівчаток і команда хлопців демонстрували членам журі та вболівальникам свої знання з математики, рідної мови, природознавства тощо.

Детальніше: Розумники та розумниці

Василю Степановичу Швецю виповнилося б 95 років

3Василю Степановичу Швецю виповнилося б 95 років.

Фронтовик, надзвичайний поет, прозаїк, драматург, перекладач, людина, яка працювала над художніми перекладами з 19-ти мов!

Саме до цієї дати в Українському колежі імені В.О. Сухомлинського відбулась дивовижна зустріч, учасниками якої були колежани, вчителі, відомий український поет, літературознавець, громадський діяч, лауреат багатьох премій, зокрема Державної премії імені Т.Г. Шевченка, автор відомої на весь світ пісні «Два кольори», Герой України Дмитро Васильович Павличко, а також український поет, лауреат премій імені П.Тичини, А. Малишка, П. Чубинського, В. Булаєнка, перекладач, видавець, літературний критик Петро Петрович Засенко, сини поета Тарас та Андрій.

Детальніше: Василю Степановичу Швецю виповнилося б 95 років

Свято Василя

14 січня – початок навчання у ІІ семестрі і початок нового року (за старим стилем). А ще в цей день вважається за честь вітати всіх Василів, оскільки саме Василя Бог вважав чи не найсвятішим з усіх святих. 

Детальніше: Свято Василя

Вечір українсько-польської дружби «Україна – Польща: дивоцвіт культур»

21 грудня 2012 року в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського, навчальному закладі, де шанують і підносять українські національні традиції, спільно з Центральноєвропейською Академією Навчань та Сертифікації Республіки Польща (Проект «Освіта без кордонів») проведено вечір  українсько-польської дружби «Україна – Польща: дивоцвіт культур».

Детальніше: Вечір українсько-польської дружби «Україна – Польща: дивоцвіт культур»

Різдвяне янголятко

20 грудня 2012 року маленькі колежани , учні 4-А та 2–А класів, взяли участь у районному конкурсі «Різдвяне янголятко». Вокально-хореографічна композиція «Зима» запам’яталася глядачам яскравістю та поетичністю. Почесне І місце у номінації «Тематичний концертний номер» порадувало юних артистів, їх батьків та вчителів. Вітаємо та бажаємо натхнення і радості, нових перемог С.І.Любанській, Є.Б. Кабановій, педагогам, котрі підготували виступ.

Детальніше: Різдвяне янголятко

Свято Миколая

Забілів снігами гай – іде святий Миколай!..

Звісно, найулюбленішим святом для малечі є День Святого Миколая. Традиційно це свято стає в початковій школі своєрідним підсумком добрих справ за перше півріччя. Тому 19 грудня всі молодші колежани зібрались у Великій світлиці, щоб вшанувати Святого Миколая і отримати заслужені нагороди і подарунки.

Детальніше: Свято Миколая

Спілкування колежан із видатним українським поетом Дмитром Павличком

12 грудня 2012 року в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського  відбулася зустріч із видатним  майстром слова Дмитром Васильовичем Павличком.

Дмитро Васильович Павличко – класик української літератури. Людина, яка пройшла шлях від гуцульської бідноти до вершин українського поетичного Олімпу.

Детальніше: Спілкування колежан із видатним українським поетом Дмитром Павличком

Зустріч із письменниками

13 листопада 2012 року на гостину до молодших колежан завітали дитячі українські письменники. Творчі зустрічі з митцями красного слова відбулися у кожному класі.

Визволення Києва

DSC096656 листопада весь український народ відзначає день визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. До цього дня учні 4-А та 4-Б класів підготували і показали молодшим колежанкам літературно-музичну композицію «Пам’яті вогонь незгасний».

Зустріч учнів та вчителів Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського з Іваном Малковичем

23 жовтня 2012 року нам випала честь приймати у стінах Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського людину, яка своє життя присвятила служінню українській літературі, створенню особливо якісної української книги.

Детальніше: Зустріч учнів та вчителів Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського з Іваном Малковичем

Методологічна рада: Інтегровані уроки з інформаційної культури та уроки-диспути з основ духовної культури

2012-11-05 16-32-0911 лютого 2013 року в колежі відбулася методологічна рада «Інтегровані уроки з інформаційної культури та уроки-диспути з основ духовної культури».

Детальніше: Методологічна рада: Інтегровані уроки з інформаційної культури та уроки-диспути з основ духовної...

Музейна педагогіка – сучасна освітня технологія

Музей В.О. Сухомлинського, в якому проходять уроки історії, літератури, етики, математики, хімії, образотворчого мистецтва, виховні години, став центром діяльності лабораторії музейної педагогіки.

Детальніше: Музейна педагогіка – сучасна освітня технологія