Новини 

11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.
09.04.2024, 13:08
vidkrivaemo-taemnitsi-meditsini5-го квітня учні 9-Б класу відвідали в Києві найбільший музей у Європі, присвячений медицині, де ознайомились з історією та розвитком медицини в Україні з найдавніших часів і до сьогодні.

Музейна педагогіка – сучасна освітня технологія

Музейна педагогіка – одна з форм сучасних освітніх технологій, яка є частиною навчально-виховного процесу в Українському колежі ім. В.О.Сухомлинського. Вона допомагає дитині виробити цілісне уявлення про навколишній світ і саму себе, пропонує подивитися на звичні явища з несподіваного ракурсу. У колежанському музеї є портретна галерея видатних педагогів В.О. Сухомлинського, К. Ушинського, А. Макаренка, С.Русової, Я.Корчака, а також поповнюється колекція репродукцій шедеврів образотворчого мистецтва, які є основою проведення щомісячного «Вернісажу однієї картини».

У вересневі дні Український колеж відзначає річницю від Дня народження Василя Олександровича Сухомлинського. В контексті традиційних заходів з цієї нагоди лабораторією музейної педагогіки було проведено круглий стіл «Сила духу починається з віри в моральні святині», лекторій «Гуманістичні ідеї В.О. Сухомлинського на теренах світової педагогіки» тощо.

Берегиня музею Каракоз С.І. разом із Радою музею, трепетно оберігаючи кожен експонат, радіючи кожній новій зустрічі із відвідувачами, координує діяльність лабораторії музейної педагогіки.