Новини 

24.04.2024, 15:35
Колежани 1-Г класу разом із класоводом Ларисою Миколаївною Бондар підготували пошуковий проєкт до Дня Землі. Вітаємо юних дослідників природи!
11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.

Дивосвіт казок В.О.Сухомлинського

Наш колеж носить ім’я В.О.Сухомлинського.Ми пишаємось тим, що причетні до імені цього видатного педагога. Василь Олександрович учив маленьких і великих школярів грамоти, математики, літератури, історії. Але більш за все він хотів навчити дітей думати, відчувати, радіти й сумувати не лише своїм власними радощами і печалями, а й татовими і маминими, братовими й товаришевими, верби і тополі, всієї нашої землі. Для цього Учитель сам писав казки і розповідав їх дітям, батькам, учителям.

З казками В.О.Сухомлинського колежани починають знайомитись ще в першому класі, а другокласники уже знають багато казок напам’ять.

17 вересня у Музеї В.О.Сухомлинського відбувся конкурс виразного читання напам’ять «Дивосвіт казок В.О.Сухомлинського» серед учнів 2-х класів. Колежани читали казки: «У Петрика 1 вересня», «Крапелька роси», «Права та ліва рука», «Сьома дочка», «Зозулина журба» тощо. Щоб підтримати юних читців, на конкурс завітали В.М.Хайруліна, директор колежу та Г.П.Васянович, доктор педагогічних наук, науковець, письменник.

Переможцями конкурсу стали Жолобко Юлія (2-А) і Волікова Анастасія (2-В). Друге місце вибороли учні 2-Б класу і Кирпичов Андрій (2-В), а третє поділили між собою Нагірняк Дем’ян (2-А), Мошенська Марія (2-А), Василенко Варвара (2-А), Василенко Уляна (2-А). Всі діти отримали грамоти і подарунки.

Вітаємо всіх учасників конкурсу!