Новини 

24.04.2024, 15:35
Колежани 1-Г класу разом із класоводом Ларисою Миколаївною Бондар підготували пошуковий проєкт до Дня Землі. Вітаємо юних дослідників природи!
11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.

День української мови та писемності в початковій школі

Це свято відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

 

До Дня української мови та писемності молодші колежани готувались заздалегідь: виконували творчі завдання, вчили вірші та прислів’я про рідну мову, виготовляли яскраві і змістовні стіннівки.

9 листопада учні 1-4 класів писали диктант, присвячений українській мові. Після уроків учні 2-А класу завітали до бібліотеки імені П. Тичини. Там діти подивились фільм про Нестора Літописця, дізналися про історію виникнення книги, взяли участь у тематичній інтелектуальній вікторині. No images found.