Новини 

24.04.2024, 15:35
Колежани 1-Г класу разом із класоводом Ларисою Миколаївною Бондар підготували пошуковий проєкт до Дня Землі. Вітаємо юних дослідників природи!
11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.

Урочисте відкриття музею в Українському колежі ім. В.О.Сухомлинського

За ці роки музейний простір колежу став улюбленим місцем для дітей та дорослих, справжньою оазою духовності та творчості. У затишку музею відбувалися години спілкування, інтелектуальні ігри, круглі столи, обговорення прочитаних книг, конкурси, читацькі конференції, занурення у чарівний світ мистецтва, зустрічі з поетами, вченими, ветеранами та батьками.

26 вересня 2018 року відбулася знакова подія в житті колежу. У цей день музей В.О.Сухомлинського урочисто відчинив свої двері після реконструкції. На свято були запрошені представники Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, управління освіти Дніпровського району, Департаменту освіти і науки, Педагогічного музею України, Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О. Сухомлинського НАПН України, видатні українські педагоги, науковці, директори шкіл м. Києва. Завітала і особлива гостя – Ольга Василівна Сухомлинська, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, донька Василя Олександровича. Їй і надали почесну місію перерізати символічну стрічку, відкриваючи музей.

У центрі залу музею – барельєф Василя Олександровича, розташований на тлі слів: «Серце віддаю дітям», які є не лише назвою найпопулярнішої книги, а й девізом усього його життя.

Юні екскурсоводи, учні 4-А класу, презентуючи експозиції «Таке коротке, але яскраве життя» та «Випереджаючи час», цікаво розповіли гостям про непростий життєвий та професійний шлях В.О.Сухомлинського, наголосили на тому, що ідеї видатного українського педагога є актуальними, тому виступають своєрідним гаслом школи майбутнього.

Василь Сухомлинський – людина, іменем якої названо вулиці й навчальні заклади, чий яскравий талант і сьогодні запалює в серцях багатьох учителів жагу творити добро, експериментувати, боротися й перемагати. Щоб незгасною була пам’ять про нього, музей щорічно поповнюватиметься новими експонатами, саме така ідея  передбачена при  оновленні музею. Адже музей колежу крокує в ногу з життям, відчуває ритм часу, відгукується на нові події, зберігає творчий підхід до справи.123456789DSC 9005DSC 9013