Новини 

24.04.2024, 15:35
Колежани 1-Г класу разом із класоводом Ларисою Миколаївною Бондар підготували пошуковий проєкт до Дня Землі. Вітаємо юних дослідників природи!
11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.

Міжнародний день жіночої солідарності та миру

Всі українці дуже пишаються чоловіками - козаками, особливо тими, хто нині захищають нашу країну від ворогів та й українськими жінками, які ніколи не стояли осторонь суспільних процесів. У відповідальні моменти історії, в роки боротьби за волю й незалежність України, коли на карту ставало питання життя або смерті, поряд з чоловіками була українська жінка.

 У переддень Міжнародного жіночого свята в колежі відбулися тематичні заходи «Жінки України, які змінили історію», «Ми вас не залишимо!», «Весна, мама, мир, любов…». Проекти про жінок, які присвятили своє життя Україні. Присутні на заходах, почули захоплюючі розповіді про Галшку Гулевичівну, засновницю Києво-Могилянської академії, Олену Апанович, берегиню історії Українського козацтва, відому художницю Катерину Білокур, талановиту співачку Квітку Цісик, мужню, надзвичайну стійку Надію Савченко Героя України. Всі вони увійшли в історію України як історичні постаті, будівничі, творці, взірці жіночності, мужності, стійкості, патріотизму, відданості рідній українській землі.

Дивовижною була зустріч із сучасницею, мамою двох колежан Наталією Олегівною Воронковою представницею волонтерської сотні, яка розповіла про героїчну стійкість, мужність, відвагу, відданість, захисників Вітчизни та про українців, які об’єдналися за виживання і воїнів, і добровольців, і тих, хто перебуває на окупованій путінцями території – всіх хто потребує допомоги.

Протягом століть українці оспівують та прославляють в піснях і віршах образ матері-берегині, благословляючи її ім'я. Колежани читали вірші, грали на сопілках, флейтах, співали,… дарували квіти і сувеніри. Зустрічі закінчувалися «Молитвою за маму» та «Молитвою за Україну». Розчулені гості не могли стримати сліз. No images found.