Новини 

01.05.2024, 00:01
mizhnarodnij-den-pam-yati-chornobilyaДень 26 квітня 1986 року знають по всій планеті як дату наймасштабнішої аварії, яку будь-коли спричиняв мирний атом.
30.04.2024, 23:57
den-tsivilnogo-zakhistuДень цивільного захисту у школах є важливою подією, яка спрямована на навчання дітей правилам безпеки та поведінки в надзвичайних ситуаціях. Цей день дозволяє школярам краще зрозуміти значення цивільного захисту та навчитися основам самозахисту.
24.04.2024, 15:35
Колежани 1-Г класу разом із класоводом Ларисою Миколаївною Бондар підготували пошуковий проєкт до Дня Землі. Вітаємо юних дослідників природи!

Червоний мак – квітка пам’яті

 

8-9 травня пройдуть в Україні під символом червоного маку. На офіційних заходах буде використовуватися стилізоване зображення цієї квітки. У християнській традиції є вірування, що маки виросли з крапель крові розп'ятого Ісуса Христа. Тобто вони є символом безневинно пролитої крові. В українському фольклорі мак був символом краси юних дівчат. У літературі та піснях квітка маку асоціювалася з кров'ю козаків, які загинули за Україну.

Червоний мак  — символ пам'яті жертв Першої світової війни, а згодом  — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із  1914  року. У Європі, США і Канаді з часу закінчення Першої світової війни мак символізує пам'ять про загиблих на полях битв.

Напередодні Дня Перемоги в усіх класах початкової школи відбулись тематичні години спілкування та майстер-класи із виготовлення червоних маків для українських воїнів. У кожну квітку колежани вкладали свою душу, вдячність героям, сподівання на мир.