Новини 

11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.
09.04.2024, 13:08
vidkrivaemo-taemnitsi-meditsini5-го квітня учні 9-Б класу відвідали в Києві найбільший музей у Європі, присвячений медицині, де ознайомились з історією та розвитком медицини в Україні з найдавніших часів і до сьогодні.

«Гарбуз Фест» в Українському колежі ім. В.О.Сухомлинського

 
Здається, в Українському колежі ім. В.О.Сухомлинського з’явилася нова традиція. 20 жовтня у Великій світлиці  відбувся незвичайний, проте неймовірно цікавий захід – І Всеколежанський «Гарбуз Фест».
 
Чому саме гарбуз? Тому, що протягом тисячоліть його шанують у багатьох країнах. В давніх піснях він є символом господаря, голови роду. Люди знали, якщо в домі є гарбуз, сім’ї не загрожує голод. А ще  гарбуз –  це маленька аптека,  адже в ньому чимало вітамінів. Крім того, українські господині використовували гарбуз як тару для засолювання огірків. Солили їх за звичайним рецептом, а смак огірків був неперевершений. Про все це дізналися гості і учасники фестивалю.
 
Відкрили захід наймолодші колежани: учні 1-В класу виконали пісню «Ходить гарбуз по городу». Естафету виступів перейняли дев’ятикласники. Вони «запалили» зал ритмічним репом, який присвятили…гарбузу. Після виступів ведучі запросили гостей «Гарбуз Фесту» помилуватися неймовірно красивими і креативними виробами з гарбуза на виставці поробок «Всі родичі гарбузові», зробити фото на згадку «Гарбузові світлини», взяти участь у чотирьох майстер-класах у «Гарбузовій майстерні» і, звісно, скоштувати гарбузові смаколики, які дбайливо приготували матусі колежан. Всі присутні були здивовані тим, скільки, виявляється, неймовірно смачних страв можна приготувати з гарбуза.
 
Дякуємо учасникам та гостям за святкову творчу атмосферу. Все було цікаво, смачно, красиво і весело.