ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ В КНТЕУ

Завдяки багаторічній плідній співпраці 15 листопада учні 11-х класів відвідали День гостинності в Київському національному торговельно-економічному університеті.

Детальніше: ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ В КНТЕУ

«Рідна мова – це духовне багатство народу»

Кожен народ має свою неповторну скарбницю – рідну мову. В. О. Сухомлинський писав, що мова – то цілюще народне джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги.

Детальніше: «Рідна мова – це духовне багатство народу»

Конкурс декламаторів «Слово – то мудрості промінь»

Традиційно в  листопаді у колежі  врочисто проходить Місячник української мови, приурочений до Дня української  писемності.

Детальніше: Конкурс декламаторів «Слово – то мудрості промінь»

Урок толерантності «Ми – різні, ми – разом!»

Щорічно 16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Толерантність – це  повага до свободи іншої людини, її поглядів, думок, поведінки, готовність прийняти інших такими, якими вони є.

Детальніше: Урок толерантності «Ми – різні, ми – разом!»

II колежанський Гарбуз фест

Колежанський календар має багато традиційних свят та фестивалів. Один із них відбувався сьогодні 12 листопада 2018 р. у Великій світлиці Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського, ініціатором якого вкотре стала Дорофій Л.В., заступник директора з виховної роботи.

Детальніше: II колежанський Гарбуз фест

День української писемності та мови в початковій школі Українського колежу

9 листопада – День української писемності та мови. Це свято відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

Детальніше: День української писемності та мови в початковій школі Українського колежу

Рідне слово – в рідній школі

9 листопада – День української писемності та мови. В Українському колежі сьогодні традиційно учні середньої та старшої школи (як і багато патріотів в Україні та світі) писали диктант національної єдності. Ця акція не тільки виявила найкращих знавців української мови, а і дала змогу відчути себе частиною славної нації, що зберегла свою мову всупереч багатовіковому лінгвоциду.

Детальніше: Рідне слово – в рідній школі

Колежанський фестиваль

Гарбуз фест 2018 новый размер

Олімпіадні перегони

Сьогодні 25 жовтня 2018 р. в олімпіадних перегонах з географії змагалися учні 6-х класів. «Геознавці», «Архімедики» та «Картографи» - команди класних колективів.

Детальніше: Олімпіадні перегони

Родинна зустріч: колежани та випускники школи

     Учора 24 жовтня 2018 р. година спілкування у 6-Б та 6-В класах була надзвичайно приємною та родинною. Адже на зустріч до них завітала наша випускниця, колишня Голова Великої Ради Обєднаних сердець Катерина Видайчук, студентка факультету журналістики Київського університету ім. Тараса Шевченка.

Детальніше: Родинна зустріч: колежани та випускники школи

Вітаємо з перемогою 2018

24 жовтня 2018 р. в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулися районні змагання з баскетболу « 3 Х 3» у середній віковій групі. Серед 18 шкіл Дніпровського району команда колежу здобула перемогу. Тепер юні спортсмени Бринь Арсеній, Павлено Владислав, Макаренко Ярослав та Цуз Платон будуть представляти Дніпровський район на міських змаганнях.

Детальніше: Вітаємо з перемогою 2018

Змагання ерудитів

Сьогодні в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського  команди юних ерудитів 7-8 класів були учасниками брейн-рингу «Права дітей у різних країнах світу».  Проблемні питання, відео сюжети для обговорення, які підготувала педагог-організатор колежу Вікторія Олександрівна Чабанюк, викликали неабиякий інтерес колежан.

Детальніше: Змагання ерудитів

Рятівники лісу

Ученими підраховано, що 80 кг зібраних  виробів із паперу (макулатури) при переробці рятує життя 1 дорослому дереву.

Детальніше: Рятівники лісу

Цікаві уроки в колежі

Історія діяльності Червоного Хреста в Україні налічує близько 100 років. Напрями роботи товариства є різноплановими. Але один із найважливіших – це робота із учнями освітніх закладів щодо просвітницької місіі.

Детальніше: Цікаві уроки в колежі

Конкурс «Довга коса – дівоча краса» 2018

Споконвіків довга коса вважалась символом дівочої краси.  Доглянута, пишна, довга коса була окрасою та гордістю українки. Щорічнов Українському колежі проводиться конкурс «Довга коса – дівоча краса» і бажаючих взяти участь у конкурсі володарок розкішної коси різного віку збирається не так вже й мало.

Детальніше: Конкурс «Довга коса – дівоча краса» 2018

Подорож у світ рослин

22 жовтня учні 3-Б класу здійснили унікальну подорож – серед холодної дощової осені потрапили в спекотне вологе літо, відвідавши оранжерею в Національному ботанічному саду ім.  М.Гришка. Від наукового співробітника оранжереї діти дізналися багато цікавих фактів про життя екзотичних рослин. Потрапивши в розкішний світ орхідей, азалій, квітучих кактусів, третьокласники відчули дивовижне різноманіття рослинного світу нашої планети.

Детальніше: Подорож у світ рослин

Виставка живопису "Мелодії на струнах душі"

Сьогодні відкрито виставку живопису "Мелодії на струнах душі"  художньої студії " Обрій" у зимовому саду Українського колежу. Керівник Косяченко Н.О. разом зі своїми студійцями презентували свої художні роботи, та порадували відвідувачів.

Детальніше: Виставка живопису "Мелодії на струнах душі"

Колежанські таланти - 2018

13 жовтня 2018 року зразковий ансамбль пісні і танцю «Яблуневий цвіт» брали участь у концерті на Співочому полі Києва з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва.

Детальніше: Колежанські таланти - 2018