Новини 

11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.
09.04.2024, 13:08
vidkrivaemo-taemnitsi-meditsini5-го квітня учні 9-Б класу відвідали в Києві найбільший музей у Європі, присвячений медицині, де ознайомились з історією та розвитком медицини в Україні з найдавніших часів і до сьогодні.

Зимовий сад розквіт хустками

У вирі життєтворчості Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського надзвичайним стало 14 травня 2014 року. Наш Зимовий сад розквіт хустками, бо ж саме там відбулася виставка неймовірної колекції хусток «Мені хустина зав’язала мати», зібраної Л.І. Грабовенко, членом Спілки журналістів України. Колекція складається з трьохсот хусток, є такі яким понад 200 років. Варто зауважити, що  діти були вражені барвистістю та неповторністю квіткових сюжетів, однак найбільше запам’яталися та торкнулися  найглибших струн їх сердечок розповіді про «долю» деяких експонатів, що передавалися з покоління в покоління в родинах. Побачити хустку, яка врятувала життя дитині у голодному 1933 році чи стала рятівною для немовляти у далекому Магадані, де матір відбувала покарання, - це не урок історії чи культури, це урок життя.