Новини 

28.03.2024, 13:24
konkurs-chittsiv-tvoriv-kobzaryaУ березні до Дня народження Тараса Шевченка відбувся районний конкурс читців творів Кобзаря.
28.03.2024, 13:12
legkoatletichnij-marafonУчні 10-Б класу взяли участь у легкоатлетичному марафоні, який проходив на ВДНГ від RunUkraine.
27.03.2024, 12:22
volejbolnij-turnirКоманда колежан здобула почесне третє місце на змаганнях з волейболу на «Кубок Олімпійського чемпіона Бориса Терещука".

Вітаміни та здорове харчування

 
Протягом місяця колежани 3х-6х класів відвідали бібліотечні уроки на тему: «Наші друзі- вітаміни» та «Харчування і здоров’я». Учні дізнались, як правильно харчуватись,скільки разів на день і як потрібно їсти, які продукти корисні, а які шкідливі для організму.
 
Пізнавальною була інформація про те, що молодий російський лікар М.І .Лунін у 1880 році під час дослідів зробив важливий науковий висновок, про те що до складу молока, крім відомих, входять дуже важливі для життя елементи. Як потім з’ясувалось цими елементами є вітаміни. Вітамін «Життєвий амін» був відкритий лише у 1912році польським вченим Каземиром  Функом. У наш час уже відомі 30 вітамінів. Найважливішими для людини є такі: А, В1, В2, РР, С, Д - дуже необхідні для організму і вітаміни В6,В12,Е,Р,К.  Діти знають п’ятірку найкорисніших продуктів і які вітаміни до них входять. Не страшний і авітаміноз, тому що є тести, за допомогою яких  можна визначити, яких саме бракує організму.