Новини 

28.03.2024, 13:24
konkurs-chittsiv-tvoriv-kobzaryaУ березні до Дня народження Тараса Шевченка відбувся районний конкурс читців творів Кобзаря.
28.03.2024, 13:12
legkoatletichnij-marafonУчні 10-Б класу взяли участь у легкоатлетичному марафоні, який проходив на ВДНГ від RunUkraine.
27.03.2024, 12:22
volejbolnij-turnirКоманда колежан здобула почесне третє місце на змаганнях з волейболу на «Кубок Олімпійського чемпіона Бориса Терещука".

Вистава «Мій тихий ангел»

Півтора століття тому пішов у вічність наш видатний поет, а через тридцять років після його смерті упокоїлася і та жінка, яка відіграла велику роль у Кобзаревому житті. Донька колишнього генерал-губернатора Малоросії князя Миколи Рєпніна, племінниця відомого декабриста Сергія Волконського й правнучка останнього гетьмана Лівобережної України Кирила Розумовського, Варвара Рєпніна закохалася в талановитого поета й художника Тараса Шевченка під час його перебування в маєтку Рєпніних у Яготині. Однак у напружену мить освідчення в коханні він не наважився відповісти жінці взаємністю. І потім жалкував про це на засланні. Звільнившись від ярма солдатчини, Шевченко зустрівся з Рєпніною в Москві. Та палке кохання вже зітліло, і вони з болем зрозуміли, що давно стали чужими.
 
Про трагічну історію стосунків поета і княжни підготували виставу учні 9-А і 9-Б класу та  7 квітня презентували на сцені колежу 7-9 класам.