Новини 

28.03.2024, 13:24
konkurs-chittsiv-tvoriv-kobzaryaУ березні до Дня народження Тараса Шевченка відбувся районний конкурс читців творів Кобзаря.
28.03.2024, 13:12
legkoatletichnij-marafonУчні 10-Б класу взяли участь у легкоатлетичному марафоні, який проходив на ВДНГ від RunUkraine.
27.03.2024, 12:22
volejbolnij-turnirКоманда колежан здобула почесне третє місце на змаганнях з волейболу на «Кубок Олімпійського чемпіона Бориса Терещука".

Вечір українсько-польської дружби «Україна – Польща: дивоцвіт культур»

 

Вечір українсько-польської дружби

«Україна – Польща: дивоцвіт культур»

 

                          У наших народів чудові традиції:

                        Колядки, щедрівки та ще й вечорниці.

                        У дивоцвіті народних пісень

                        Розпочали ми святковий цей день. 

 

21 грудня 2012 року в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського, навчальному закладі, де шанують і підносять українські національні традиції, спільно з Центральноєвропейською Академією Навчань та Сертифікації Республіки Польща (Проект «Освіта без кордонів») проведено вечір  українсько-польської дружби «Україна – Польща: дивоцвіт культур».

Наше свято об’єднали дружба між сусідніми народами, прагнення жити в гармонії, підтримувати товариські відносини, вивчати мови європейських країн, обмінюватися тисячолітнім досвідом наших культур. Сподіваємося на розвиток партнерських зв’язків у сфері навчання та виховання дітей. Нехай дивоцвіт двох культур надихає  на нові зустрічі.

У нашому дружньому колі були присутні почесні гості:

-          Перший Радник Посольства Республіки Польща в Україні, директор Польського Інституту у Києві – пан Ярослав Ґодун;

-          Голова Спілки Поляків України пан Антоній Стефанович;

-          Голова Спілки Поляків міста Києва – пані Ганна (польською - Анеля) Юрковська;

-          від Дому Польського – пані Хелена Трегуб;

-          Президент фундації Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації Республіки Польща – пан Микола Смолінський та представники фундації з міст Київ, Рівне,  Полтава;

-          від Національної академії педагогічних наук України – пан професор

Валерій Мачуський;

-          від Головного управління освіти і науки міста Києва – пані Надія Якушко;

-          від Управління освіти Дніпровського району міста Києва –

пан Володимир Волянський;

-         від Національної академії статистики, обліку і аудиту – пан проректор, професор Володимир Карпов та пан декан – Яків Карчев;

         -      від Київського університету туризму, економіки і права – завідуючий відділом міжнародних зв’язків і практики пан Ігор Фольварочний.

Дякуємо за підготовку концертних номерів учителям колежу: Наталії Семеновій, Євгенії Кабановій, Світлані Любанській, Олександру Григор’єву, Зої Емановій, викладачу Лінгвоклубу  Сергію Січевському та всім учасникам заходу.