Новини 

11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.
09.04.2024, 13:08
vidkrivaemo-taemnitsi-meditsini5-го квітня учні 9-Б класу відвідали в Києві найбільший музей у Європі, присвячений медицині, де ознайомились з історією та розвитком медицини в Україні з найдавніших часів і до сьогодні.

Традиції тисячолітньої духовної культури українського народу – основа зростання особистості

Інноваційно-експериментальна діяльність колективу Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського є традиційною. Програма експерименту Всеукраїнського рівня «Науково-методичне супроводження особистісного розвитку в контексті тисячолітньої духовної культури українського народу» передбачає аналіз, обговорення, узагальнення набутого педагогічного досвіду.  

27-28 березня 2014 року в колежі проведено Всеукраїнську науково-практичну освітянську конференцію «Традиції тисячолітньої духовної культури українського народу – основа зростання особистості» Метою конференції є консолідація зусиль освітянської спільноти (науковців, педагогів-практиків, батьків) для напрацювання засад освітньо-виховної  системи на основі Педагогіки благочестя, підґрунтям якої є тисячолітні  традиції українського народу.

Учасниками конференції стали педагоги Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського, науковці Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Інституту проблем виховання НАПН України,  Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту  Київської міської державної адміністрації, освітяни Києва, Харківщини, Полтавщини, Рівненщини, Житомирщини, Херсонщини, міста Дніпропетровськ та інших регіонів України, члени громадських організацій.

Напрямки роботи конференції:

- Виховний потенціал високих зразків духовної культури: актуальність традиційних підходів.

- Світоглядні засади основ життєдіяльності в контексті традиційного культурного простору.

- Річний святковий цикл. Сучасні підходи до проведення виховних заходів: реалії і перспективи.

- Сучасне інформаційне середовище як фактор впливу на формування ціннісних орієнтирів.

- Родинні цінності як дороговказ у виховному просторі.