Новини 

28.03.2024, 13:24
konkurs-chittsiv-tvoriv-kobzaryaУ березні до Дня народження Тараса Шевченка відбувся районний конкурс читців творів Кобзаря.
28.03.2024, 13:12
legkoatletichnij-marafonУчні 10-Б класу взяли участь у легкоатлетичному марафоні, який проходив на ВДНГ від RunUkraine.
27.03.2024, 12:22
volejbolnij-turnirКоманда колежан здобула почесне третє місце на змаганнях з волейболу на «Кубок Олімпійського чемпіона Бориса Терещука".

Семінар «Інноваційні технології в освіті. Всеукраїнський проект «Інтелект України» : теорія і практика реалізації»

11 лютого 2015 року в Українському колежі ім. В.О.Сухомлинського відбувся науково-практичний семінар «Інноваційні технології в освіті. Всеукраїнський проект «Інтелект України» : теорія і практика реалізації» для директорів загальноосвітніх навчальних закладів Дніпровського та Оболонського районів м. Києва.

Мета семінару: ознайомити із системою навчання та виховання здібних і обдарованих дітей та учнівської молоді у всеукраїнському науково-педагогічному проекті «Інтелект України».

Хайруліна Василина Миколаївна, директор Українського колежу, член-кореспондент НАПН України, кандидат педагогічних наук презентувала досвід впровадження програми в колежі та рекомендувала навчально-педагогічний проект "Інтелект України" до поширення в загальноосвітніх навчальних закладах.

Розпочала семінар Кириленко Світлана Володимирівна, науковий консультант проекту «Інтелект України», кандидат педагогічних наук, начальник відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.

Гавриш Ірина Володимирівна, науковий керівник проекту, доктор педагогічних наук, професор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди висвітлила сутність програми, досвід, та перспективи проекту.

Гості семінару відвідали уроки у проектних класах «Інтелект України»:

  1. Урок читання в 1 класі, тема: «Звук [ж], буква Ж. Казка Г. Андерсена «Дикі лебеді».
  2. Вчитель Лобановська О.М. показала, як працюють в першому класі над формуванням навичок читання.
  3. Урок еврики в 3 класі, тема: «Нумерація багатоцифрових чисел. Площа фігур. Комбінаторні та винахідницька задача». Вчитель Лаптєва Л.І. продемонструвала, як розвивати творчі, винахідницькі якості, кмітливість, працювати над рішенням складних задач.
  4. Урок «Навчаємось разом» в 4 класі, тема: «Що вийшло з вуст твоїх – пам’ятай і виконуй».

Вчитель Буденкевич Ю.Л. показала, як діти розвивають пам'ять за спеціальними методиками, вчаться працювати з інформацією, як формуються ціннісні компетентності.

Учасники науково-педагогічного проекту «Інтелект України» провели майстер-класи, індивідуальні консультації із питань упровадження його в практику роботи загальноосвітніх навчальних закладів. Вони підкреслили, що мета проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а в набутті нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці; розвитку пізнавальних процесів — сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо. No images found.