Новини 

28.03.2024, 13:24
konkurs-chittsiv-tvoriv-kobzaryaУ березні до Дня народження Тараса Шевченка відбувся районний конкурс читців творів Кобзаря.
28.03.2024, 13:12
legkoatletichnij-marafonУчні 10-Б класу взяли участь у легкоатлетичному марафоні, який проходив на ВДНГ від RunUkraine.
27.03.2024, 12:22
volejbolnij-turnirКоманда колежан здобула почесне третє місце на змаганнях з волейболу на «Кубок Олімпійського чемпіона Бориса Терещука".

Коса як символ дівочої краси

 
Споконвіків довга коса вважалась символом дівочої краси.  Доглянута, пишна і довга коса була окрасою та гордістю українки. Звертаючи увагу на традиції та звичаї українського народу,  варто зазначити, що наші бабусі та прабабусі «прощалися» зі своїми довгими косами після заміжжя. Адже довга коса була ознакою дівочого життя. 

Щорічно в Українському колежі проводиться конкурс «Довга коса – дівоча краса» і бажаючих взяти участь у конкурсі володарок розкішної коси різного віку збирається не так вже й мало.

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка завжди вважалась покровителькою жінок, 44 колежанки 1-4 класів зібрались, щоб помірятись довжиною свого волосся. Особливістю цьогорічного конкурсу стало те, що більшість дівчаток прикрасили свої коси патріотичними жовто-блакитними стрічками.

Фіналістками конкурсу стали:

ІІ місце –– Резніченко Таміла (3-В) – 60 см
ІІІ місце – Цалько Божена (4-Б) – 59 см
А володаркою найдовшої коси – 66 см –  була визнана учениця 3-А класу Аваді Діана.