Новини 

28.03.2024, 13:24
konkurs-chittsiv-tvoriv-kobzaryaУ березні до Дня народження Тараса Шевченка відбувся районний конкурс читців творів Кобзаря.
28.03.2024, 13:12
legkoatletichnij-marafonУчні 10-Б класу взяли участь у легкоатлетичному марафоні, який проходив на ВДНГ від RunUkraine.
27.03.2024, 12:22
volejbolnij-turnirКоманда колежан здобула почесне третє місце на змаганнях з волейболу на «Кубок Олімпійського чемпіона Бориса Терещука".

День української писемності та мови в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського

 "Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити."
Василь Сухомлинський
 
До Дня української писемності та мови в Українському колежі відбувся І (шкільний) етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, спрямованого на піднесення престижу та авторитету державної мови в Україні. Випробували свої сили в написанні диктанту всі колежани.
 
У початковій школі відбувся Турнір знавців української мови серед учнів 4-х класів. Кращі мовознавці 4-А, 4-Б та 4-В класів поділилися на дві команди – «Розумники» і «Грамотійки». Виконуючи різноманітні завдання, учасники не лише продемонстрували глибокі знання, а й допомогли всім присутнім відчути гордість за рідну мову, за свою національну приналежність.
 
Також в рамках заходу були проведені бібліотечні уроки для першокласників. Колежани почули пізнавальну розповідь про історію розвитку письма від предметного до звуко-буквенного (кіпу, вампум, піктографічне, , ієроліграфічне, складове і алфавітне).
 
Дізнались про творців словʼянської азбуки Кирила і Мифодія, про Нестора-Літописця і його «Повість минулих літ». Із захопленням слухали розповідь про історію створення книги: книга-людина, книга-плитка, книга-стрічка, книга з воску, книга із шкіри, берестяна, паперова, електронна. Ознайомилися з виставкою «Поки живе мова в устах народу, до того часу і живий народ». На виставці представлені книги надруковані з 1874 р. до наших днів.
 
Учні збагатили свої знання, відчули повагу до безцінного скарбу людства – книги.