Новини 

11.04.2024, 16:29
У рамках проєктної роботи з хімії учнями 7-А класу було здійснено дослідження по виготовленню індикатора з відвару червоноголової капусти та проведений експеримент з використання виготовленого індикатора для дослідження розчинів побутових хімікатів.
09.04.2024, 14:29
linijka-pam-yati-vidkrittya-memorialnoji-doshki-zagiblomu-geroevi-oleksandru-petrenku09 квітня 2024 року о 12.00 в Українському колежі ім. В.О. Сухомлинського відбулася Лінійка пам’яті з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому Героєві Олександру Петренку.
09.04.2024, 13:08
vidkrivaemo-taemnitsi-meditsini5-го квітня учні 9-Б класу відвідали в Києві найбільший музей у Європі, присвячений медицині, де ознайомились з історією та розвитком медицини в Україні з найдавніших часів і до сьогодні.

22 січня - День Соборності України

                       
22 січня  в Українському колежі ім. В.О.Сухомлинського проходили урочисті збори, присвячені Дню Соборності України, для паралелей 7-9 класів. Свято підготували учні 7-А класу під керівництвом учителів Золотарьової А.В. та Хомич Я.Ю..

Урочистості  розпочалися із запалювання свічки, яка символізувала неподільність Української держави. Ведучі зазначили, що в історії кожної нації є дати, згадка про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу. Одним із таких свят  для України є День Соборності. 

Внаслідок буремних подій XVII – XVIII століть Україна втратила незалежність. І була розподілена між великими державами. Але українці завжди  прагнули відродити державу, передаючи з покоління в покоління відчуття єдиної нації. Розуміючи, що лише єдність врятує Україну, галичани й наддніпрянці звернулися до своїх керівників із вимогою негайно розпочати процес об’єднання.

Вперше за 600 років був зроблений серйозний крок до об’єднання більшості етнічних українських земель у єдину державу.

22 січня 1919 року на Софійській площі в золотоверхому Києві пролунали слова присяги єдності народу.

Учням продемонстрували відеофільм про події 22 січня 1918 року. Зі сцени звучали  вірші тих буремних часів, зокрема «Не пора, не пора…» Івана Франка, які засвідчили бажання наших дідів та прадідів жити у суверенній державі.

Хор учнів 7-А класу  піднесено, з почуттям глибокого патріотизму виконав  пісні «Ой, у лузі червона калина…»,  «Ми - українці», «Україна».

Овації викликали слова, сказані разом зі сцени: «Ми у рабстві ніколи не будемо жить!» Приємно зазначити, що до проведення свята долучилися і батьки (Донченко Л.В).
Яскравим фіналом стало виконання усіма присутніми  Державного Гімну України. Колежани  відчули, що  сьогодні святкування Дня Злуки є надзвичайно актуальним. Адже протягом усього існування новітньої України нас намагаються ділити на Схід і Захід.

Річниця Дня Соборності – це одна із небагатьох надзвичайно яскравих подій, яка символізує єдність нашої нації.

Єдність нації – запорука її майбутніх перемог!

 

Хомич Я.Ю., учитель української мови та літератури